Star Wars games voor het thuiswerkende gezin

Star Wars games voor het thuiswerkende gezin

10 januari 2021 Uit Door Bas van Dun

Star Wars games met je gezin: we zitten tegenwoordig meer thuis dan normaal. We werken vanuit huis en kinderen krijgen les vanuit huis. Door externe factoren is het mogelijk om zomaar even een dagje erop uit te trekken met het gezin. Maar geen nood! De Star Wars fan kan met zijn familieleden best wat lol beleven met onderstaande videogames!

Star Wars Jedi: Fallen Order was een fantastische game. Het verhaal van Cal Kestis kan je best een uur of twintig bezig weten te houden. Echter, wanneer je maar één tv in huis hebt (waar de spelcomputer aan verbonden is), betekent dit wel meteen dat de overige mensen in huis even geen beschikking hebben over het apparaat. Ook tijdens een goede dogfight in Star Wars: Squadrons ben jij de enige die kan spelen. Nu we meer thuis moeten zitten en we elkaar moeten vermaken, is het daarom leuker om je games te delen met degenen om je heen. En daar zijn best wat leuke manieren voor, zonder je Star Wars-passie achter je te laten.

Star Wars Battlefront II
Misschien is dit niet de game die je meteen voor ogen haalt wanneer je denkt aan het samenspelen met degene die naast je zit op de bank. Battlefront II staat bekend om haar singleplayer campagne en de grote online oorlogen die gevoerd kunnen worden. En hoewel dit ook exact is waarom je Battlefront II hebt aangeschaft, heeft het spel daadwerkelijk ook een stand voor twee spelers op hetzelfde systeem. Tenminste, wanneer je het spel op de Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4 of PlayStation 5 speelt. Op de PC is deze mode helaas afwezig. In de Battlefront II Arcade is het namelijk mogelijk om met een medespeler te jagen op vijanden om zo je eigen kunsten te verbeteren. Elke kill geeft je een score, waardoor je ziet wie van de twee de betere is (om toch een beetje competitie te krijgen). In diverse maps kun je op deze manier menig Stormtrooper over de kling jagen. Met eigen instellingen kun je de matches moeilijker of makkelijker maken. Om zo precies de juiste uitdaging te creëren voor jou en de persoon naast je op de bank.

LEGO Star Wars The Force Awakens
De LEGO-games en Star Wars games hebben vaker dan eens een pad samen mogen bewandelen. Sterker nog, LEGO Star Wars The Force Awakens was het vierde grote deel in de franchise waarbij je bekende avonturen opnieuw kon beleven met het iconische Deense speelgoed. Waarom deze gekozen is? Omdat het de nieuwste is en het spel daardoor wat moderner (en gewoonweg fijner) speelt. Dat het grafisch ook een stuk aantrekkelijker is dan het derde deel uit de serie (er zat vijf jaar en een nieuwe console generatie tussen de games) is mooi meegenomen. In het spel kun je met meer dan honderd personages uit de film aan de slag om vele levels te overwinnen. Hoewel het verhaal bekend is, weet LEGO er keer op keer een komische twist aan te geven. De gehele game is met twee personen te spelen en moedigt samenwerking toe. Daarnaast kunnen de eerste keer niet alle geheimen gevonden worden, dus moet er vaker dan eens teruggegaan worden naar bepaalde delen om alles open te spelen. Een prima titel om vijftig uur aan te verliezen. Om daarna met de downloadbare uitbreidingen nog extra avonturen en verhalen te beleven. Bijvoorbeeld het verhaal waarin C-3PO zijn rode arm krijgt!

Star Wars Episode I: Racer
Oorspronkelijk verscheen Episode I: Racer al in 1999 en kon toen op de PC en Nintendo 64 rekenen op lovende kritieken. Een van de betere scenes uit The Phantom Menace werd hier gebruikt ok een volwaardig race-spel te creëren. Uiteraard kun je daarom met Anakin Skywalker spelen in zijn bekende pod, maar ook de andere racers die je in de film tegenkwam. Waar het eerste level natuurlijk duidelijk uit The Phantom Menace komt, verken je daarna het complete universum om op verschillende planeten steeds moeilijkere races te voltooien. Gelukkig heb je de mogelijkheid om jouw pod steeds te voorzien van upgrades om deze sneller, meer wendbaar en sterker te maken. Het spel is recentelijk opnieuw verschenen voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One (en natuurlijk ook te spelen op PlayStation 5 en Xbox Series X/Series S). En hoewel grafisch de game duidelijk ouder is dan de andere titels op deze lijst, weet de snelheid duidelijk veel goed te maken. De games ogen scherper dan ooit en hebben door de nieuwe technologieën ook een hogere framerate waardoor ze beter en soepeler spelen dan vroeger. Dat je het scherm kan delen en daardoor met twee spelers tegelijk aan de slag kan maakt de ervaring af. Met 947 kilometer per uur de persoon naast je op de bank inhalen voelt bijzonder goed.

Disney Infinity 3.0
Een genre wat inmiddels een vroege dood gestorven is, het het ‘toys to life’-genre, waar ook Disney Infinity zich in bevond. Het idee bij dit soort games is dat je daadwerkelijke action figures koopt en deze poppetjes op een speciale scanner zet om ze in jouw game te krijgen. Met de derde Disney Infinity besloot de ontwikkelaar om Star Wars toe te voegen. Hierdoor zijn personages uit alle Saga-films te krijgen, alsook uit Clone Wars en Rebels. Alles komt samen en niets is te gek. Anakin die samen met Darth Vader een missie doet? Waarom niet. Ezra die met Rey een vijand verslaat? Kan gewoon! De opzet van Disney Infinity is dat er een verhalende stand gevolgd moet worden (welke dus helemaal in Star Wars-thema is in dit deel) om daarna in een grote zandbak je eigen games te bedenken en te maken. Ook dit spel kan helemaal met twee spelers op de bank gespeeld worden. Hoewel Disney Infinity misschien een beetje oogt als een game voor de allerkleinste onder ons, kunnen we bevestigen dat volwassenen hier ook behoorlijk wat plezier van kunnen beleven. Omdat het genre inmiddels gestorven is zijn de poppetjes en de startpakketten tegenwoordig bijzonder goedkoop te krijgen ook! Alle poppetjes uit de eerdere delen werken ook gewoon in dit spel. Dus je kunt Princes Leia zomaar op avontuur sturen met Iron Man en Mickey Mouse.

De games die we hierboven noemen zijn allen stuk voor stuk te spelen op de hedendaagse systemen. Je hoeft dus niet op de zolder je oude spelcomputer te zoeken om aan de slag te gaan. Nee, elke titel is in de desbetreffende digitale store of bij menig online retailer zo aangeschaft. De term ‘we doen dit samen’ hoor je tegenwoordig bijzonder vaak. Games uit het Star Wars-universum staan dan ook klaar voor jullie samen om toffe, nieuwe avonturen te laten beleven. Totdat ergens later dit jaar LEGO Star Wars: The Skywalker Saga al jullie tijd op gaat slokken.